dissabte, 24 de maig del 2008

Cap de setmana de paraigües

Ja deia l’altre dia, que una baixa freda ens afectaria i originaria una sèrie de ruixats que serien més extensos i importants de cara al cap de setmana.


Dijous, ja varem tenir un aperitiu amb dos ruixadets que ens va deixar 4 litres a la nostra població, però en altres indrets de Catalunya, els ruixats s’han anat repetint al llarg de tots aquests darrers dies. Hi ha indrets que porten acumulats més de 200 litres en aquest mes de Maig.

La inestabilitat i, per tant, els ruixats i les tempestes seran la tònica d’aquest cap de setmana arreu de Catalunya, les més importants serien a la meitat nord. No obstant, es poden presentar en qualsevol punt, seran de moderada a forta intensitat amb tempesta. Localment poden ser molt fortes i amb calamarsa.


Tot i que s’obriran clarianes, ràpidament es podria ennuvolar i descarregar un ruixat, temps típicament primaveral del mes de Maig. Atenció a les tempestes en punts interiors que podrien deixar quantitats abundants i d’una elevada intensitat (més d’1 litre per minut).


Aquesta situació durarà fins a mitjans de la setmana que ve, sent el dimarts el dia amb més precipitació, especialment a la meitat est.