dijous, 15 de maig del 2008

Pel Maig, cada dia un raig...

Després del temporal de llevant que ens ha deixat precipitacions entre abundants i molt abundants en molts punts de Catalunya, i que en la nostra localitat ha deixat un total de 48 litres.

Aquesta setmana ha estat marcada pels ruixats i, sembla ser, que aquesta serà la tònica pel que resta de setmana, fins i tot, pel cap de setmana, especialment dissabte, la inestabilitat seria més acusada i, en conseqüència, les precipitacions s’estendrien arreu del Principat, incloent la costa i, per tant, nosaltres.

No obstant, a primeres hores de Dijous, el cel estarà cobert i podria caure algun plugim de caràcter dèbil i aïllat. Amb el pas de les hores, s'espera que s'obrin clarianes i que només tinguem un celatge de núvols prims. A la zona Pirenaica i meitat oest de Catalunya, al igual que ahir, es repetiran els ruixats durant tota la jornada, més importants a partir de migidia.

Divendres
, s’espera que la inestabilitat s’accentuï amb ruixats moderats, localment forts i amb tempesta arreu de Catalunya, més probables a punts de muntanya i a la meitat nord i est. Podrien arribar a últimes hores del dia a la costa.

Dissabte, seria un dia molt semblant al de divendres, amb ruixats i tempestes que es presentarien a qualsevol indret de Catalunya i a qualsevol hora. Per Diumenge, tot i que disminuiria la inestabilitat, els ruixats encara podrien fer acte de presència a la meitat nord i nord-est de Catalunya.

A Tossa, vist els models des d’avui, sembla que per les Comunions aguantaria durant tot el migdia.
Ho anirem seguint durant els propers dies...

Model GFS. Situació esperada pel divendres a les 18 hores, on s'aprecia que le spluges podrien ser moderadament importants a Catalunya i acumular quantitats superiors els 20 litres en punst de la meitat nord.

Model GFS. Situació esperada pel dissabte a les 18 hores, on s'aprecia que les precipitacions continuarien al nostre territori, això sí, de manera menys importants. No obstant, al tenir la baixa amb aire fred en alçada, algunes tempestes podrien ser més fortes que les de divendres i anar acompanyades de calamarsa.

Model GFS. Situació esperada pel diumenge a les 18 hores. Les precipitacions, semblen que anirien desapareixen i a ser de caràcter dèbil i més aïllat.

NOTA. Al ser una situació molt complexe, ho anirem d'anar seguint el dia a dia, ja que dependrà del moviment que acabi realitzant la baixa i si s'aproximarà més o menys la petita bossa d'aire fred en alçada....