dimecres, 10 de setembre del 2008

AVÍS. TEMPESTES SEVERES!!!!

Normalment, no acostumo a donar avisos en aquest bloc, però la situació esperada per la nit de dijous a divendres pot ser un xic perillosa per la possibilitat que puguin produir fenòmens severs.

El pas d’un front, amb una bossa d’aire fred ben marcada en alçada, amb l’ ingredient d’inestabilitat en diferents nivells i altes humitats en totes les capes de la troposfera, que toparà de forma brusca amb la calor acumulada d’aquest dies, aquest xoc tan brusc i marcat de dues masses d’aire, donarà origen a fenòmens severs i, fins i tot, perillosos.

Les precipitacions començarien en forma de tempestes severes i línies de torbonada per la meitat oest provinents d’Aragó i escombrarien Catalunya d’oest a est, a la vegada, que creixerien nous nuclis per la zona interior i prelitoral. Es preveu, que les tempestes es reactivin del centre de Catalunya cap a l’est, havent-hi alguna de severa durant la nit de dijous a divendres. Algunes d’aquestes, podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra, fortes ratxes de vent i, fins i tot, d’alguns fenòmens tornàdics.

Atenció a baixos i rieres, ja que podrien haver-hi crescudes d’alguns torrents i rieres de forma sobtada, sobretot, de la zona litoral. Atenció també a pescadors, ja que la formació de mànegues al mar és elevat.

També serà noticia la baixada de temperatures i la neu al Pirineu que podria baixar a cotes de només 1600 metres. Les temperatures a Tossa baixaren un 5-7ºC respecte avui. La màxima en prou feina divendres passarà del 23ºC i mínima baixaria fins els 13ºC.

Estigueu atents perquè la situació de demà a la nit es presenta més que complicada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, aquest gif que has posat sembla una medusa!, és una mica com de película de terror! :-)jeje

xcert, no he trobat de moment gaires blogs de Tossa i que parlin de Tossa, i els pocs q he trobat son d'algun negoci (hotel no se que) i d'un club d'amics que fan una presentació pero que no han posat cap contingut més.
Si que he trobat un que és del far de Tossa amb unes quantes imatges maques de postes de sol: www.bardelfar.blogspot.com i a més en una de les fotos he vist casualment a 1amiga, jeje.

També he trobat una web extrangera que parla bastant de la vila; no està malament pero te un enfoc una mica massa turístic www.tossa.nl

Si descobreixo algun altre blog tossenc una mica currat ja t'avisaré. Salut i bones tempestes! ;)

-marc

Anònim ha dit...

Bona nit!

Quina diada nacional! Fa goig veure el radar. Vols dir que arribarà alguna cosa per les contrades tossenques. Sembla que surt una gropada per la banda de mar!
Salut i bona nit Meteotossa!!!

Jordi Pamplona ha dit...

Hola noi!!Sóc en meteovic en Jordi,
Aqui Vic van caure 25 litres de cop amb molt e vent i moltíssim d'aparell elèctric!!Va ser impressionant!!I per Tossa va arribar?
Una abraçada!!
Jordi