dissabte, 13 de setembre del 2008

RESUM de la matinada divendres

Com vaig avisar dijous, el pas d’un front fred i amb l’acumulació de calor i humitat dels primers dies de la setmana podria originar una situació de tempestes severes en diferents punts degut al xoc tant marcat entre les dues masses d’aire.

Finalment, aquesta situació es va donar i Tossa va rebre una d’aquestes tempestes fortes, tot i que no va ser el lloc on més va ploure (entre 23 i 24 litres, depenent del pluviòmetre).

A la seqüència en forma d’imatges del radar, podem apreciar com una sèrie de nuclis convectius, segurament un arcus, es va formar al sud del maresme i va viatjar direcció NNE resseguint la costa. Cal dir, que les tempestes que afecten Tossa, provinents de la zona de Lloret (S-SE) solen ser les meves fortes a la nostra població i es solen reactivar degut a l’efecte orogràfic que realitza de palanca i obliga als vents a pujar d’altura.

Tanmateix, les temperatures han davallat considerablement, i ho faran una mica més demà dissabte. Fins i tot, s’ha vist neu a cotes de 1600 metres al pirineu de Lleida.

Per demà dissabte, s’espera un dia variable, amb més estones de sol al migdia, però a la tarda, tornaran a créixer nuvolades, especialment a l’interior del nord-est, que podrien donar-nos algun ruixat de cara al vespre. Les temperatures continuaran baixant.

A partir de diumenge, el temps s’estabilitzarà i les temperatures diürnes es recuperaran, les nits continuaran fresques, i és que l’estiu, ja el podem donar per acabat.

A partir de dijous, nous fronts i masses fredes ens podrien tornar a visitar i donar lloc a un final de setmana marcat per l’aigua i temperatures de plena tardor.