dilluns, 19 de gener del 2009

Especial Pronòstic Pelegrí


Per la gent que no ho sap, i de forma molt resumida, a Tossa hi ha una tradició que es remunta al Segle XV, quan la Vila va patir “La Pesta”. Per tal d’alliberar-se, es van encomanar a Sant Sebastià el qual els va alliberar de la terrible malaltia després de portar el Sant en processó fins a Santa Coloma. En agraïment, el poble de Tossa va fer el Vot d’anar cada 20 de Gener en processó fins a la comarca de La Selva amb un fill de Tossa com a representant del poble, en total 40 quilòmetres (més els 40 quilòmetres de tornada, en total 80). Avui dia es coneix com El Pelegrí o el Vot de Tossa.

Explicat més o menys i de forma molt resumida, quin temps ens espera pel pelegrinatge?

La situació es presenta molt complicada i complexa. Els ruixats per demà dimarts ho sovintejaran per tot el nord-est de Catalunya, i per tant, durant tot el pelegrinatge, es podrien presentar ruixats, alguns d’ells, podrien ser d’una certa intensitat, especialment a partir de migdia. Localment, serien ruixats tempestuosos i podrien anar acompanyades de calamarsa o calabruix, i la cota de neu anirà baixant fins a situar-se entorn els 400 metres, puntualment més baixa de cara al vespre. Les temperatures seran clarament més baixes, sobretot, de cara al vespre i nit. El vent, bufarà fluix amb cop moderats.

La tornada de dimecres, serà més tranquil·la, però més freda i més ventada. No obstant, es podria repetir algun ruixat més aïllat durant la tarda, també amb tempesta i alguna calabruixada, amb neu pujant dels 400 als 600 metres.

¡Bona processó pelegrins!