dijous, 26 de març del 2009

Canvis importants: pluja, fred, tempestes…


Sembla que finalment a partir de dissabte el temps donarà un gir 180º i ens tornarà cap a l’hivern.

El pas d’un sistema frontal fred dissabte escombrarà Catalunya d’oest a est, aportant una línia de precipitacions que anirà avançant en direcció la costa. Localment seran d’una certa intensitat, acompanyades de tempesta i durant la tarda no es descarta alguna calamarsada. A Tossa, s’espera que les precipitacions apareguin a partir de migdia fent-se més continuades al llarg de la tarda i desapareixent durant la matinada de diumenge per tornar a aparèixer en forma de ruixats a partir de migdia. Les temperatures seran clarament més baixes i tornarem a agafar la roba d’abric.

La setmana vinent es presenta molt interessant, el pas del front de dissabte porta associat una bossa molt freda en alçada, que els models indiquen que quedaria estancada en forma d’una DANA sobre nosaltres, és a dir, tindríem com una borrasca en alçada que no es manifesta en superfície. Aquesta DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), si els models s’acabessin complint originaria una setmana molt moguda, amb tempestes irregulars i calamarsades que algunes d’elles podien ser importants, i la neu estaria en una cota entorn els 600-800 metres.

La rutina meteorològica d’aquestes darreres setmanes ens deixa i sembla que entrem en una situació més activa i, per tant, més entretinguda.

1 comentari:

jordi cerdanya ha dit...

El canvi ens ha arribat a Puigcerdà, amb un diumenge que nevaba/plovia, 13'5 mm, ja que estavem al límit de la cota, 1200 mts, i de cara a la nit a resultat neu directament, 8 cm de neu. Pots donar-hi un cop d'ull a http://meteopuigcerda.blogspot.com/