dissabte, 11 d’abril del 2009

On són les pluges? Paciència.

Tot els models indicaven que tindríem un dissabte passat per aigua, amb molta pluja en punt de Girona. A hores d'ara, es pot afirmar que el pronòstic a fallat i, per tant, que m'he equivocat.
.
No obstant això, paciència, finalment la baixa s'ha ubicat lleugerament més al nord (enfront de castelló) i això està originant que la part més activa a hores d'ara estigi 100 quilòmetres més al nord (sud de França). Malgrat tot, aquesta nit els pronòstic no han fallat del tot, ja que més o menys ha plogut a moltíssim punts de Catalunya i en alguns punts amb intensitat. Fins i tot, hi han hagut alguns fenòmens tornàdics.
.
Prades (TGN): 80 mm
La Riba (TGN): 73 mm
El Vilosell (L): 65.0 mm
Alpicat (L): 50.0 mm
Ascó (TGN): 39.6 mm
Fraga (HU): 38.0 mm
Bot (TGN): 36.2 mm
Mequinensa (ZGZ): 36.0 mm
Monroyo (TE): 35.2 mm
Vallderrobles (TE): 34.4 mm
Arnes (TGN): 31.6 mm
Embassament Santa Anna: 27.0 mm
Benavent de Tremp: 24.6 mm
Flix (TGN): 20.0 mm
.
La gran pregunta està en; plourà aTossa?
.
Doncs sí, tot i les clarianes que tenim avui, al llarg de la tarda, a banda de les nuvolades que creixen que originaran ruixats i tempestes arreu, han de començar a arribar nuclis de precipitació des del mar a partir de la tarda i donar una nit de dissabte i matinada i matí de diumenge, finalment, passat per aigua.
.
Com sempre, anar-ho seguint, però paciència, que les pluges si que arribaran a Tossa.

2 comentaris:

vila86 ha dit...

Al final només a plogut avui.. i només ximixurri...

marc ha dit...

..Ximixurri, pero ha plogut durant hores i amb fred (10º a les 11 del matí). A més a més per la tarda ha fet un vent força notable. No s'han trencat arbres perque ja es van trencar amb les anteriors ventades..

Possiblement la causa de que les plujes d'avui no hagin estat intenses és que ja hi havia molt aire fred a nivell de terra i no hi han hagut fenòmens convectius.. Durant tot el dia ha estat ple de nimbostrats que com el seu nom ja indica ..Son nuvols estratificats.