diumenge, 5 d’abril del 2009

Resum mes de Març i canvis per dimarts.


Aquest mes de Març s’ha mostrat normal pel que fa a les temperatures i un xic sec. Ha predominat el vent de NW destacant la ventada de finals de mes arribant a bufar els 77 km/h la nit del 28 al 29. No hi hagut cap fenomen sever ni inusual al llarg.

La temperatura mitjana del mes ha estat de 11,5ºC, amb una màxima absoluta de 19,2ºC i un mínima absoluta de 1,6ºC. La mitjana de les màximes ha estat de 16,2ºC i la de les mínimes de 6,7ºC. L’any passat el mes va ser una mica més fred que el d’aquest 2009.

En total, s’han registrat 7 dies de pluja que han acumulat un total de 43 litres, la mitjana del mes és de 56,7ºC, per tant, després de 5 mesos en que es recollien precipitacions per sobre de la mitjana, hem tornat a tenir un mes més sec del que realment tocaria. Cal remarcar, que d’aquest 43 litre, 25 van caure el darrer dia del mes.


Més pluja per dimarts

Tot i la bonança d’aquest dies, a partir de demà dilluns al vespre començarem a tenir un canvi de temps que ens portarà un dimarts passat per aigua amb precipitacions abundants i continuades. Un solc fred ens afectarà de ple dimarts, originant una baixa just enfront de la costa catalana aportant vents humits. Tot junt, un bon còctel explosiu meteorològic que originarà precipitacions que poden ser abundants, localment amb tempesta i calamarsa. Les temperatures en clar descens i amb ella la neu que podrà aparèixer per sobre dels 1000 metres de cara al vespre de dimarts.

1 comentari:

tempspalamos ha dit...

Bon treball !

Demà el radar treurà fum ...