dilluns, 29 de juny del 2009

Onada de calor.


Es presenta una setmana calorosa, d'aquelles que originen noticia. I es que al llarg d'aquesta setmana que tot just comencem, una llengua càlida provinent d'Àfrica agafarà tota Espanya i, per tant, també Tossa.
Malauradament, aquesta onada de calor, no vindrà acompañada de ruixats a excepció d''algunes zones local del Pirineu on podran tenir avui dilluns i demà, alguna petita tempesta fruit de la mateixa calorada.
Així doncs, la sequedad del territori continuarà, amb un temps assolellat i molt càlid que s'imposarà durant uns quants dies. Les temperatures màximes a Tossa podran arribar als 30ºC (amb permís de la marinada), superar els 35ºC a l'interior de Catalunya i els 40ºC en zones d'Andalucia.
Model GFS. Situació esperada de temperatures per divendres i dissabte a 850 hPa (1500 metres d'alçada) on es pot apreciar com la llengua càlida provinent d'Àfrica ens afecatrà de ple al llarg de tota la setmana.

2 comentaris:

jordi cerdanya ha dit...

Aqui al Pirineu,, també ens està afectant la calor, pero per la tarda tenim les "clasiques" tempestes d'estiu, qu en concret ahir ens varen deixar 11'8 mm i una baixada considerable de la temperatura dels 27 fins al 18ºC, vers les 17:00.

SelvadeTossa ha dit...

Ei! Que no dubto que vindrà calor pero abans ens dutxarem de bon grat si sortim al carrer sense paraigües! Veig cauen algunes gotes i el radar meteorològic sembla indicar que en cauran més. Gairebé tot el nord-est de Catalunya està sota la pluja. Salutacions