dimarts, 28 de juliol del 2009

Un món diferent. Efectes del Canvi climàtic (VIDEO)



SINOPSIS.

El canvi climàtic és un fet real del que se n’estan estudiant els possibles efectes a les nostres vides quotidianes i a les de les generacions futures. L’escalfament global del planeta avança més ràpid del que es pensava i, a menys que s'adoptin mesures urgents, provocarà la desaparició del 30% de les espècies animals i vegetals, milions de persones es veuran privades d'aigua i proliferaran les sequeres, incendis i inundacions.

Pràcticament la totalitat de les regions europees, especialment la zona del Mediterrani, es veuran afectades pel canvi climàtic, amb un possible augment de les riuades i les inundacions al litoral, una erosió més gran, el retrocés de les glaceres i la neu, la pèrdua d'espècies animals i de biodiversitat, i una disminució dels recursos hídrics. Com afectaran tots aquests canvis a casa nostra?

Aquest documental, que culmina la tasca iniciada l’any 2007 per l’exposició itinerant “Un Món Diferent, efectes del canvi climàtic a casa nostra”, és un recurs educatiu de sensibilització ambiental sobre la problemàtica del canvi climàtic, que es presenta de forma clara, simple i propera, recollint estudis realitzats a les nostres terres, exemplificant els seus efectes en la vida quotidiana i en els espais coneguts, amb intervencions de persones expertes i concretant mesures simples, efectives i reals per a la reducció de les emissions de CO2 i per a l’adaptació davant els futurs canvis.

ENLLAÇ AL VIDEO.