dilluns, 11 d’octubre del 2010

Un huracà mediterrani per demà?

Sembla que fins l’últim moment aquesta situació vol donar que parlar i molt. Els darrers models sortits, com aquell qui diu, del forn, indiquen una possibilitat molt elevada que demà es formi un ‘medicane’, és a dir, un huracà o cicló, com li vulgueu dir.

Realment, els medicanes (Mediterranean Hurricane) són poc comuns però no inusuals. La formació d’aquestes cèl·lules amb vida pròpia ja han ocorregut altres vegades. Recents estudis, indiquen que degut a l’escalfament del mar mediterrani la formació d’aquests ciclons poden ser comuns, especialment durant les primeres setmanes de la tardor, quan el mar encara està càlid i pot servir de potencial inestabilitzador davant fronts, baixes i àrees d’inestabilitat.

Realment, s’haurà de seguir la situació de demà. Aquest cicló, sempre ser que es formarà entorn els sud de les Balears i acabarà morint entre Tarragona i Alacant. Si realment es produeix aquest medicane, les zones que pugui afectar pot produir fortes precipitacions i amb fortes ventades sostingudes.

Tossa es quedaria una mica al marge, però el recorregut d’aquests ‘bitxos’ són bastant difícils de precisar, per tant, ho haurem de seguir. El que si sembla, es que encara demà podem tenir precipitacions i el temporal de mar es podia intensificar una mica. Veurem que passa.

Us deixo, de pas, unes quantes fotografies del temporal aquesta tarda.















2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cómo coño no es bilingüe tu blog...

Anònim ha dit...

Precisamente porqué soy bilingüe y elijo la lengua que me da la gana para expresarme.

Algún problema? Si existe ese problema me lo dices por privado a meteotossa@hotmail.com y te lo explico.

Gracias

meteotossa