diumenge, 9 de novembre del 2008

Dimarts a última hora, nou canvi de temps.


El pas d’un front fred a partir de dimarts, originarà un lleuger canvi de temps, amb un davallada lleugera de les temperatures i alguns ruixats a partir de la tarda de dimarts.

L’arribada d’un sistema frontal, que en principi sembla poc actiu, ens portarà un canvi de temps a partir de dimarts, la massa de núvol escombrarà Catalunya d’oest a est, deixant ruixats dispersos i el cel ennuvolat. Serà en la zona pirenaica i punts del nord-est, on els ruixats serien més importants, no obstant, les quantitats acumulades serien poc importants i les més importants es presentarien la nit de dimarts a dimecres.

El més notable, serà la baixada de temperatures, trencant així el famós estiuet de Sant Martí, on les màximes es quedarien uns 3-5ºC més baixes que les d’aquest cap de setmana. Però a partir de dijous, les temperatures tornarien a remuntar i el temps a ser novament assolellat.


Model GFS. Precipitació esperada per a la nit de dimarts a diemcres amb acumulacions de precipitacions entorn els 5 mm.

Model GFS. Temperatura esparada a 5500 metres d'altitud. S'observa com ens afectarà una bossa freda de -25ºC. Arribant a -27ºC sobre la vertical central de Catalunya.