diumenge, 23 de novembre del 2008

Fred per dies.


El pas d’un front a partir d’aquesta nit, obrirà les portes a aire gèlid d’origen polar que farà enfonsar les temperatures a partir de dimarts.

El pas d’un front durant les properes hores, que donarà alguns ruixats en punts del litoral i nevades el Pirineu, sobretot de cara a dilluns, serà el que obrirà les portes a una massa freda d’origen polar, que farà baixar les temperatures. A Tossa, durant dimarts, dimecres i dijous en prou feines tindrem màximes per sobre dels 9-10ºC, i fins i tot, podríem tenir alguna sorpresa en forma d’algun ruixat de neu per sobre dels 300 metres (ja s’intentarà afinar, ja que la possibilitat, tot i ser baixa, existeix).

On sí nevarà serà al Pirineu i zones dels sud-est peninsular i Illes Balears, amb una cota de neu de 400-600 metres, esporàdicament per sota en cas de ruixats intensos.

La tramuntana es farà també notar, amb cops entorn els 100 km/h en els dos extrems de Catalunya, accentuant la sensació de fred.

Ho anirem seguint dia a dia.

Model GFS. Situació esperada per la nit de dilluns a dimarts, on s'aprecia ja la bossa freda de -32ºC cobrint tot Catalunya, amb una baixa relativa al Golf de Lleó que podria donar alguna sorpresa de cara al vespre.

Model HIRLAM. Es pot apreciar clarament, la bossa freda de gairebé -34ºC tocant el Pirineu i de -32ºC cobrint tot Catalunya. Les temperatures tocaran fons.