dimarts, 11 de novembre del 2008

Es confirma.


Doncs sí, tot sembla indicar que es confirma el canvi de temps a partir d’avui. Seria durant la matinada de demà quan podríem regar amb més ganes, amb una nova tongada de ruixats demà a la tarda degut a la convergència diürna. Les temperatures a partir de demà clarament més baixes.

Per tant, a partir d’aquesta nit els ruixats arribarien a Tossa, que serien més importants durant la matinada i matí de demà, no es descarta alguna tempesta i algun ruixat moderat. El front aniria passant però deixaria zones d’inestabilitat de cara a la tarda, on es repetirien els ruixats en punts interiors del NE i nord de Barcelona. No es descarta que algun d’aquests ruixats arribin a Tossa novament de cara a última hora de la tarda. S’haurà d’anar seguint l’evolució ja que podríem recollir uns quants litrets i sempre esperant que no entri la tramuntana per les nostres contrades.

També notarem la baixada de temperatures, si avui em superat ja els 19ºC de temperatura, demà en prou feines superarem els 14-15ºC, que amb el cel tapat, accentuarà la sensació de fredor.
Model HIRLAM. Temperatura esperada a 5500 metres d'alçada, on s'observa com ens afectarà una bombolla freda d'uns -27ºC a partir de demà al migdia. La nit de dimecres a dijous serà freda.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

Hola. Per cert, has vist com està la platjeta del Reig? Feia molts anys que no la veia així! Quasi s'ajunta amb sa platja gran. Si et poses a la Minerva i mires cap a baix, enlloc de mar et trobes la platja!.. Potser ha estat degut a una combinació de dos factors. El primer factor potser (pero que tampoc estic segur si ha estat prou rellevant), que fà pocs dies les plujes que hi van haver van provocar que la riera de Tossa portés aigua al seu damunt. Com que feia molts mesos que estava seca en superfície, al baixar de nou carregada va transportar moltes sorres que s'hauran anat sedimentant davant d'Es Racó, al fons marí de la badia. 2º Posteriorment hem tingut el temporal de mitjorn, que haurà remogut totes aquestes arenes i les ha conduit cap a les platjes..

Tu que n'opines, Fran?