divendres, 26 de setembre del 2008

Pluges de Tardor.

-
L’entrada d’una massa freda, amb altes humitats en diferents nivells de la troposfera i una lleugera entrada de vents humits en superfície, originarà l’aparició de precipitacions en molts sectors del nord-est on fins ara la pluja no ha fet acte de presència aquests darrers dies de temporal en molts sectors del llevant espanyol. A més, les temperatures baixarien lleugerament i la neu apareixerà per sobre dels 2000 metres..
-
Per avui divendres, s’espera un dia variable amb creixement de nuvolades que donarien ruixats i alguna tempesta forta en punts del nord-est desplaçant-se cap al nord de Barcelona i la Costa Brava. Localment podrien acumular quantitats moderades i ser d’una certa intensitat. Per la zona de Lleida el dia estarà poc ennuvolat.
-
A partir de mitja tarda i durant la nit de divendres a dissabte, es podrien reactivar pel nord-est les precipitacions i es desplaçarien cap al sud del principat on serien més persistents. És probable que les precipitacions de matinada siguin intenses en alguns punts i amb fort aparell elèctric just quan l’aire fred s’escoli pel nord-est. S’haurà d’anar seguint molt de prop.
De cara a dissabte, les precipitacions es centrarien en tota la meitat sud, que podrien acumular quantitats abundants


Model HIRLAM. Temperatura a 5500 metres d'alçada (500hPa) per a la matinada de dissabte (6 hores), on s'aprecia l'entrada d'aire fred (-20ºC) pel nord-est Peninsular

Model HIRLAM. Humitat esperada a 700 hPa (3000 metres d'alçada).

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

On son les plujes? Plou a les comarques interiors de Girona, plou a Tarragona, plou a la costa de Barcelona ..Pero la Costa Brava, res de res. Sembla que els núvols s'hagin posat d'acord per no regar els boscos de Tossa. Els hi tirem cohets amb Iodur de plata x a veure si tossen una mica sobre Tossa? ;-) bé; és broma, no serem tant "bèlics" com els xinesos; si de cas millor cantem als nuvols allò de "plou i fa sol i les bruixes es pentinen.." i esperem..