dimarts, 27 de gener del 2009

Resum 2008.


El 2008, dins del clima mediterrani podrem dir que ha estat normal. No obstant, hem tingut una primavera plujosa i un final d’any ben fred. Destaca la gran calamarsada del 14 d’abril, el temporal de llevant del 26 de desembre i la neu el 23 de març i el 14 i 26 de desembre.
No hi hagut cap onada de calor important i les temperatures han estat un mica inferiors a les normals.
En les següents gràfiques podem apreciar l’evolució de les temperatures, les precipitacions i algunes dades d’interès.



En color blau precipitació mensual del 2008 i color més clar la mitjana des de 1915.


5 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Ostres. Benvingut aquest resultat de recopilació de dades i per la confecció d'aquests gràfics. A més a més molt macos, amb un fons fotogràfic de nuvols!.

No obstant(..tot i q entenc que seria molt demanar i es clar, cadascú pot dir la seva també en algun sentit i dir "jo vull tal o vull qual". A més a més caldrien molts més instruments i hores, etc), essent Tossa una vil.la costanera m'agradaria coneixer també dades sobre onades, com per exemple poder dir: "x dies amb maregassa de llevant, x dies amb forta maror de mitjorn, onada màxima de tants metres etc.. i també dades sobre boires marítimes d'advecció (les típiques que es formen a la primavera), i també sobre nombre de llamps per exemple, nombre de dies amb nuvols alts, amb nuvols baixos, sense nuvols, dades de les variacions del cabal de la riera al llarg de l'any, nombre de dies amb inversions tèrmiques... i uy, ja paro!! perdona, jeje :-)

En serio, merci. Jo per exemple molt "imaginar nuvols",.. pero si no fos x tu, la meteorologia tossenca i la divulgació del temps, rigurosa i amena al mateix temps (valga la redundancia homònima!) practicament no existiria.

Salut!

jordi cerdanya ha dit...

Molt ben presentats els gràfics del 2008, donen una visió molt clara i entenedora del temps que heu tingut a Tossa.

Enhorabona, i ENDAVANT!!!

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

M´agrada molt aquests gràfics que has fet del resum anual ¿ com hu fas ? tens algun programa que és pugui fer o és amb algún del paquet oficce, tú ja saps el meu correu, si hem poguesis fer una mica de explicació, ja que jo tinc totes les dades de Meteosag des del 2005, però m´agraaria presenta-ru de una manera maca, més o menys com has fet tú.
Una abraçda
Jaume Deu

meteotossa ha dit...

SelvadeTossa, demanes molt!jejejeje.

Ja m'agradaria a mi poder fer tot això, però clar, primer de tot amb això no em guanyo la vida, tot el contrari, són despesses de la meva butxaca i, per tant, m'és impossible poder estar els 365 dies l'any recollint tot tipus de dades, ja m'agradaria a mi poder dedicarme exclusivament a la méteo de Tossa, podries tenir per segur que fins i tot, la temperatura de l'aigua del mar, pluges de fang, vents, mar, tot estaria ben registrat, però no dono per a més...

No obstant, moltes gràcies, i aquest any començaré a comptar els dies de tempesta i vull també mirar fins quan baixa riera fins la platja. Ja tindrem una coseta més.

Salut! i gràcies per l'últim paràgraf, és el que més m'ha agradat,jejeje.

Unknown ha dit...

Deu ser fantàstic ser de Tossa i tenir tota aquesta informació del poble. M'han agradat molt els gràfics, però em sembla també d'un mèrit molt remarcable el manteniment del bloc.Per mi és de consulta obligada cada cop que obro l'ordinador. Felicitats per la feina.