diumenge, 18 de gener del 2009

Torna el fred, el vent i les precipitacions.


Demà dilluns, tindrem l’arribada d’un front que darrera seu porta associada una llengua freda que farà baixar les temperatures de cara a dimarts i dimecres. A la vegada, que originarà uns dies ennuvolats i amb precipitacions, que fora del Pirineu no seran gaire importants.

Així doncs, demà dilluns s’espera un dia ennuvolat, amb alguna gotellada a partir de migdia. Poca cosa en el seu conjunt. Les temperatures no variaran gaire.

Dimarts, serà el dia més complicat en quan el pronòstic. El pas del front haurà deixat humitat en diferents nivells de la troposfera, arribant una llengua ben freda (-35ºC en el seu centre a 500hPa). A part de les nuvolades que quedaran a primera hora degut al front, creixeran nuvolades al llarg de tota la jornada en punts del nord-est i zona de Barcelona. En aquestes zones, s’esperen ruixats dispersos, localment amb alguna tempesta que podria deixar alguna calabruixada o granet de calamarsa, i es que amb l’arribada d’aquesta llengua freda, a part de fer baixar les temperatures entre 5 i 8ºC, farà baixar, lògicament, la cota de neu fins els 500 metres, que en cas de ruixats d’una certa intensitat baixaria fins els 200-300 metres tan sols.

Dimecres, quedaria el temps variable, però amb més estones de sol durant les hores centrals del dia, tornant-se a tapar de cara al vespre. En principi, no s’esperen precipitacions. Les temperatures seran clarament més baixes.

4 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Hola Fran:
Vols dir que la cota aquesta de neu serà per tot Catalunya o només per la Costa Brava, ja que a mi en sembla que aquesta cota baixa de neu, no serà la que tindrem a Barcelona, perquè si tenin pluja asegurada dimarts i dijous, podria ser neu al menys al Tibidabo, com l´altre dia !!!!! espero que encertis la previsió i tornem amb reportatges de neu !!!!
Una abraçada company
Jaume

Jordi Pamplona ha dit...

Hola crack!!!
Aqui un altre cop pendents del cel de cara a Dimarts, tot i que sembla que seria poca cosa la que cauria no? Tot i que amb aire fred en alçada pot passar de tot!!!
Una abraçada !!!

Meteovic

Jordi

meteotossa ha dit...

Bones Jordi,
no creguis, aquestes situacions a vegades donen sorpreses, i ruixats entre 5-15 mm que representa uns quants dits de neu, depenent de la humitat.
Zona Serralada Transversal, Prelitoral i litoral nord, nord Barcelona (la teva zona) pot haver-hi sorpreses, que tindrem rebuf entre Barcelona y Baix Empordà... Dempa intentarem afinar més...

Quin hivern!!!