dilluns, 20 de juliol del 2009

Onada de calor.


Comencem una nova setmana, i ho fem després d’un cap de setmana amb temperatures suaus (màximes entorn els 24ºC) i fins i tot fresques de nit (mínima de 14,7ºC la nit de divendres a dissabte). Però aquesta setmana serà tot el contrari, ja que s’espera que pugui ser la setmana més càlida d’aquest estiu.

L’origen és una bombolla càlida que emergirà del nord d’Àfrica i afectarà tota la meitat oriental de la Península Ibérica, i sembla, que es quedarà uns quants dies. Les temperatures podran arribar puntualment als 35ºC a la costa i superar lleugerament els 40ºC a l’interior. La situació de més calor es donaria a partir de dimecres. A Tossa podríem arribar els 33-34ºC. Ho anirem seguint ja que segons com s’acabi ubicant la bossa càlida ens afectarà més o menys i, sobretot, atenció a la població vulnerable (infants i gent gran amb problemes respiratoris o cardíacs) i a l’alt risc d’incendi que hi haurà durant tota la setmana.

Model GFS. Situació esperada per dimecres al vespre a 850 hPa (1500 metres d'alçada) on s'observa com ens agafa una bombolla càlida de fins 30ºC a aquella alçada. Atenció, ja que la meteixa calor por originar tempestes seques en zones de muntanya de la meitat sud de Catalunya i sistema Ibèric.

2 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Personalment crec al menys a Barcelona,no pasarà gaire dels 30º i vosaltres a Tossa més o menys, potser puntualment el dimecres o dijous 32º, però no més.

I ja està bé, que marxi de una vegada aquesta calor, qui li agradi la calor que s´en vagi als tropics, que alla no els hi faltarà, ni calor, ni humitat i ademés de nit i de dia, per ells, jo prefereixo la fresquetea del meu Pirineu.

Salutacions company

Anònim ha dit...

Em fan pudor els peus, se m'arrissa el cabell, se m'enganxa el braç amb els pels del sobac, se m'inflen els genolls, se m'iirrita el cul, se m'enganxa la pols de la ciutat en la suor de tota la meva pell! ..i beig aigua i aigua i més aigua i més aigua d'una botella que he portat amb mi, pero tant calenta s'ha posat amb el sol que de seguida sento una molesta escalfor a l'esòfag i a l'estómag ..Decideixo escaquejarme de la feina per anar a la platja, donar-me un bany i aleshores, em pica una medusa que em crema encara més! ai ai ai quin estiu!!! Necessito una calamarsada ara mateix per favor si us plau!!!!