dimecres, 1 de juliol del 2009

Resum Juny i primers 6 mesos de l'any.

El mes de Juny s’ha mostrat molt sec i una mica càlid.


Si apreciem la gràfica de les temperatures podem apreciar com les màximes han estat elevades, especialment la segona quinzena de mes, amb una màxima absoluta de 30ºC el dia 16. En les temperatures mínimes, destaquen els dos dies de nit tropical (quan la temperatura mínima està per sobre dels 20ºC) que varem tenir el dia 16 i el dia 30.


Pel que fa a les precipitacions, el gràfic parla per si sol. 6,2mm recollits aquest mes de Junt quan hauria de ser entorn els 35. Un mes més que ens situem per sota de la mitjana, una dada preocupant.


Si fem un repàs dels 6 primers mesos de l’any, apreciem la tendència normal d’un clima mediterrani on la temperatura va pujant a partir de Gener – Febrer fins al Juliol – Agost. Aquesta gràfica, mostra la temperatura mitjana de cada mes. Apreciem una clara diferència entre els 8,3ºC i els 21,2 d’aquest mes de Juny. La temperatura mitjana d’aquests 6 mesos ha estat de 13,6ºC.

Repassant ara les precipitacions dels 6 primers mesos de l’any, es mostra clarament com a principis d’any les precipitacions eren un xic abundants, però com arribats a la primavera i l’estiu, que és quan més falta fa l’aigua pels nostres boscos, aquesta no ha estat gaire present. Entre Abril, Maig Juny ha plogut només la meitat del que hauria de ploure. D’aquí el problema que trobem en la sequedat de la massa boscosa en els entorns a la nostra vila. Esperem que el Juliol i l’Agost es comportin bé i ens donin una mica més d’aigua.

1 comentari:

tempspalamos ha dit...

Bon treball,com sempre Fran !
A Palamós i voltants també portem quatre mesos que no plou el que hauria de ploure,amb el resultat que l´aspecte dels boscos és igual que a finals d´agost...un desastre .

Salutacins.