dilluns, 24 d’agost del 2009

Canvis per dimarts. Per fi ens plourà?

Després de dies i setmanes sense ploure a gran part de Catalunya, tot sembla indicar que demà dimarts regarem bona part del territori i, fins i tot, a Tossa veuríem ploure, però encara queda per veure si serà molt o poc la pluja que podríem acumular.

La “culpa” de tot plegat ho té front que escombrarà la meitat nord d’Espanya, però més que el front, serà l’aire fred en alçada. Un solc ben marcat i típic d’aquesta època (en forma de V) que originarà un xoc de masses d’aire important, amb la calor acumulada de tots aquests darrers dies i la massa freda entorn els -12ºC a 5500 metres d’alçada amb una petita baixa enfront la costa que aportarà vents humits de llevant, facilitarà la convecció i, per tant les tempestes. No obstant, per la nostra zona ens faltarà un petit ingredient perquè el còctel faci un bon efecte, serà la humitat. Mentre que a tota la zona interior de Catalunya, Pirineu i meitat sud les humitats seran elevades, a la nostra zona de la Costa Brava seran més baixes del que seria necessari i això podria originar que la convecció no fos tan important com en d’altres zones. Malgrat això, aquestes situacions solen donar molt de xoc i de ben segur que veurem coses interessants. Ho anirem perfilant.

De cara a dimecres el temps seria més estable arreu de Catalunya, però a diferència de dimarts, potser nosaltres tindríem condicions més favorables si ens deixa la tramuntana. Ja ho veurem.

1 comentari:

SelvadeTossa ha dit...

Que, ara que falta menys i podem ser més intuitius.. Plourà o no plourà? Ens arrisquem a dir-ho?
;-).
jeje jo no m'atreveixo perque no estic a Tossa en aquests moments.

Salut!