dimecres, 26 d’agost del 2009

Quatre gotes esperant l’última oportunitat.


La situació meteorològica que tenim ha resultat i continua resultant molt profitosa en molts punt de Catalunya i d’altres zones d’Espanya, però a Tossa res de res. Quatre gotes mal contades durant la matinada com ho mostra l’imatge següent del radar.


Imatge del Radar a les 05:30 hores on s'aprecia precipitacio debil al litoral de la comarca de La Selva.

La situació a la nostra vila és molt preocupant; al Juliol varen caure 4,5 litres en tot el mes i aquest mes d’Agost només 1,5 caiguts el dia 2. Tan sols 6 litres caigut al llarg dels dos mesos mes calorós de l’any i les tempestes estiuenques sempre lluny de casa. Si no canvia la situació, mala temporada de bolets tindrem a excepció d’aquells que saben on es manté suficientment l’humitat al terreny per poder treure mig cistell.


Malgrat tot, avui dimecres i potser la tarda de divendres tindrem l’última oportunitat de regar una mica aquest Agost, però la situació es menys favorable que ahir. No obstant això, les tempestes creixeran a l’interior de la zona nord-est. Veurem si alguna d’aquestes tempestes que es formin per la Serralada Transversal - Garrotxa arriba fins a Tossa abans que els vents en alçada girin en sentit nord i en compte de dirigir-les cap a la costa les porti direcció Barcelona – Maresme.


2 comentaris:

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Tranquil company, no es un problema sols de Tossa, a Barcelona lo que portem del mes d´Agost a La Sagrera:
2-8-2009 ..........0,1 l/m2
25-8-2009 ..........0,2 l/m2
no hem tingut inundacions per poc...ja, ja, ja, ja, i encara a la majoria de llocs de Barcelona el 2 d´Agost no va caure ni una gota, si estan caien totes les fulles dels plataners i estem a 26 d´Agost !!!!!!

SelvadeTossa ha dit...

Lo de Barcelona ni de bon tros és tant gros com lo de Tossa. El dia que ha plogut més a Bcn aquest any va ser fà poc més d'un mes. El dia 9 de Juliol van caure 40 litres a la ciutat, es a dir, no fa pas tant. El dèficit hídric de Tossa és molt més fort ja que si bé també va ploure crec que la pluja no va passar dels 5 L, lo qual és practicament un no res per a un bosc, pero es que a més a més els mesos d'Abril, Maig i Juny també van ser molt secs!! (tot el contrari que a la majoria d'altres llocs de Catalunya com per exemple Bcn) i la vegetació, tot i que sap que ha de fer, ja està fins als nassos de tanta sequera. Si cada any repetissim una situació així els boscos de suros del massís anirien empobrintse progresivament i acabariem tenint un paisatge vegetal molt semblant a les comarques de Tarragona..
Per lo menys no hem tingut incendis, sino ja hauria estat el colmo.

Salutacions