dissabte, 22 d’agost del 2009

Dues llunes el 27 d’Agost?

Córrer el rumor que el proper dijous 27 d’Agost, al cel es veuran dues llunes. Doncs és mentida. La segona suposada lluna seria Mart, que estaria tan a prop de la Terra que es veuria de gran com la lluna.

Doncs aquest proper dijous 27, Mart estarà a uns 250 milions de quilometres de distància de la Terra i no es veurà absolutament res al cel, el planeta que si es veurà serà Júpiter mirant cap al sud, a la Constel•lació de Capricorn.

La vegada que Mart ha estat més a prop de la Terra va ser precisament el 27 d’Agost del 2003, en aquella ocasió el planeta vermell estava a 56 milions de quilòmetres de distància i va batre el rècord d’apropament a la Terra dels darrers 60000 anys. Fins i tot aquella vegada, Mart es va veure com si fons una simple estrella. A partir de llavors, cada any s’escolta que el 27 d’Agost Mart serà com la lluna de gran, un fenomen que mai ha ocorregut ni ocorrerà.

2 comentaris:

jordi cerdanya ha dit...

Si, cada any surten els comentaris de les "dues llunes" i realment és impossible que s'arribi a veure Mart del tamany de la Lluna.

Anònim ha dit...

Discrepo.. Els marcians si que veuen el seu planeta més gran que la lluna.

-La Pruna.