dissabte, 15 d’agost del 2009

Repunta la calor,

Aquests dies, novament, està sent noticia el calor, temperatures que a l’interior sobrepassen els 35ºC i a la costa s’apropen als 30ºC. Desprès de les fortes tempestes, algunes d’elles severes, que va haver-hi en molts punts de Catalunya ara fa una setmana, el temps és estable excepte a la zona Pirenaica i alguns punts de la meitat oest, serà el protagonista conjuntament amb la calor, d’aquests dies.

Sense anar més lluny, a Tossa ahir varem arribar els 29,7ºC i el dia abans (dijous) als 29,5ºC. Amb aquesta calorada ha tornar les nits tropical, ahir la mínima es va quedar en 21,5ºC. I com no pot ser d’una altre manera, el risc d’incendi es torna a disparar a tot el Massís de Cadiretes.

Aquesta situació de calor i de temps estable ha de continuar els propers dies, on les temperatures màximes tornaran a rondar els 30ºC i les mínimes es quedaran entorn els 21ºC. Fins a mitjans de la setmana vinent no sembla que hagin de baixar les temperatures.

Aquest any no es podrà dir que no ha fet bon temps pel turisme i això es tradueix amb establiments plens. Un bon estiu pels amants del sol, la platja i la calor.

3 comentaris:

jordi cerdanya ha dit...

Aquí dalt a muntanya les temperatures son bastant més agradables, i avui ja s'ha acabat la canícula, doncs toren a tenir tempestes de tarda.
Dona un cop d'ull a:
http://meteopuigcerda.blogspot.com/

Jaume Deu - fotògraf ha dit...

Fran, en molts llocs de la costa han passat de forma amplia els 30º alguns dies, ara potser cap aqui a la Costa Brava, si heu arribat ben justet i a vegades ens fot més l´humitat que sobrepassar els 30º
Salutacions company !!!!!

SelvadeTossa ha dit...

Per la meva banda apuntar que la Generalitat ha restringit l'accés al Massís de Cadiretes en consideració al perill d'incendi que afecta al territori.