dimarts, 15 de setembre del 2009

Per fi em mullat!

Ahir finalment va ploure a Tossa després de més de 4 mesos sense fer-ho amb ganes. Finalment 16 litres es varen recollir a la població. Una pluja ben caiguda, continuada, que ha servit per donar una mica de respir i donar una mica de vida als nostres boscos que estaven en un estat "de coma" important.

Peró a part de Tossa, les pluges ahir varen caure a molts punts de Catalunua, que en alguns llocs com Barcelona, van produir l'inundació d'alguns baixos, amb una forta tempesta entorn les dues del migdia acompanyada de calamarsa i fortes ratxes de vent. També indrets del Maresme i del Vallès Occidental algun nuclis van ser importants.

En l'imatge següent, representa l'acumulació de pluja total estimada segons el radar amb les dades de les estacions meteorològiques automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya.


Esperarem a veure com evoluciona aquesta tarda, ja que la pluja sembla que tornarà a fer acte de presència, per desaparèixer demà i tornar a darrera hora de dijous i al llarg de divendres.

2 comentaris:

Rover ha dit...

Perdona... Puc preguntar d'on treus aquesta imatge de precipitació acumulada segons "l'acumulació" de gràfiques del radar ? No la veig a la web del SMC...

SelvadeTossa ha dit...

16 litres? ostres em sorpren que siguin tants perque aquest matí, escarbant una mica la terra en un terreny obert d'una muntanya del costat del poble he comprovat que segueix estant seca per sota dels 7 cm!. (exceptuant les arees que presenten concavitats o que reben escorrenties dels laterals); les arrels de la major part dels arbres per tant encara no s'havien enterat, les herbes i els matolls petits si. Ara mateix continua plovisquejant pero molt feblement, aviam si s'enforteix.