divendres, 18 de setembre del 2009

Varem tenir sort

Ahir podem dir que varem tenir tot, després de la situació anunciada de tempestes fortes, la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) es va quedar estancada al centre peninsular i no va començar a bascular fins passat migdia cap a nosaltres, malgrat aquest retard, l’aigua, la calamarsa i les fortes tempestes va caure i en alguns punts amb intensitat ocasionant alguns petits problemes.

A Tossa finalment gairebé 10 litres. Però els registres entre 20 i 40 litres han sovintejat arreu de Catalunya i en alguns punts de la zona de Els Ports de Beseit s’han superat els 100 mm. La millor noticia és que ha plogut a tot Catalunya i a Tossa, els nuclis més actiu varen passar, per sort, a uns 40 quilòmetres de la costa tal i com mostra l’imatge del radar següent.


El que si va ser espectacular va ser la tempestes elèctrica, la xarxa de detecció de descàrregues elèctriques (XDDE) del Servei Meteorològic de Catalunya va enregistrar un total de 42113 descàrregues elèctriques, 4837 van ser núvol - terra, és a dir, varen caure a terra. A Tossa es varen registrar 20 descàrregues núvol – núvol. I 241 descàrregues en tot el Massís de ses Cadiretes.

Avui divendres, encara es podria tornar a repetir alguna tempesta, especialment a la costa central, seran molt més aïllades però on caiguin ho faran amb forta intensitat. Localment amb calamarsa i no es descarta algun fenomen tornàdic mar endins.

3 comentaris:

SelvadeTossa ha dit...

Aquest cop si!. ..Tot i que amb lo potenta que anava ja haurien pogut ser més litrets. ..Bé, sembla ser que en aquest mes les tempestes ja no es desfan en arribar a la costa com passava fa unes setmanes i uns mesos!. Aquest migdia ha hagut un nou ruixat que ha seguit la costa fins a Tossa desde Barcelona. Ha estat una mica intens pero molt curt. Quanta aigua ha caigut? 5, 10? No crec que més, pero sumat a lo d'anit ja pot començar a atenuar la sequera en alguns indrets com ara els caus dels torrents i els reguerons, aquests son les que notaran millor l'augment de la humitat i damunt d'aquests llocs es pararà el procés d'assecada. Per a la resta interessaria que els propers dies es repeteixin situacions com la d'ahir i avui i alhora que no vingui cap tramuntana o ponent que pogués assecar l'aigua retinguda en superficie, es clar.

Anònim ha dit...

! Hola ! meteotossa aquest any els del blog,del temps fem la segona trobada aqui Arenys de Mar, tot sembla que sera el dia 24 d' octubre,si ti vols apuntar, cal que ho diguis per la reserva,espero que els núvols no se te aixin menjat jeje.


Com va la nova feina espero que mol bé.


Antoni Sintas

ELPITO ha dit...

No va estar malament l'episodi, però m'hauria agradat que hagués passat de dia i que hagués estat de major durada.
Estic convençut que el mar era plè de mànegues i no les vam poder veure. Llàstima.