diumenge, 16 de gener del 2011

Canvis: onada de fred a la vista!

Després de les llargues vacances tornem a la vida quotidiana i ho fem anunciant una important onada de fred a partir de divendres. Si els models no varien gaire podem estar parlant d’una onada de fred com fa anys que no es veu, no tant per les temperatures (que seran extremadament baixes) si no per la seva prolongació. I és que s’espera que tinguem una onada de fred que pot durar una setmana, amb glaçades nocturnes fins a la costa que serien fortes a l’interior durant uns quants dies.

Origen

La situació sinòptica que tindrem a partir de mitjans de setmana és de les que més fred (i a vegades neu) ens poden portar a casa nostra. Novament, un anticicló potent s’ubicarà sobre les Illes Britàniques (juntament amb el de Sibèria) i una petita baixa rondarà el Mar de Ligúria i Itàlia, tot plegat crearà un passadís provinent de l’est d’Europa i Rússia fins a la nostra latitud.

Si observem el següent mapa previst pel diumenge de la setmana vinent a les 12 hores a 1500 metres d’alçada podem apreciar un passadís de vents molt freds directes a casa nostra provinent de Sibèria.



Fred sec i ventat

Encara queden dies però la possibilitat que aquesta onada de fred vingui acompanyada de precipitacions es baixa, en principi ha de ser una massa seca i ventada, Malgrat tot, l’experiència ens diu que aquestes situacions ‘siberianes’ han deixat més d’una nevada (i de les importants) a casa nostra i, curiosament, durant les segones quinzenes de gener.

Ho anirem seguint...

1 comentari:

Unknown ha dit...

Esperem tornar a veure neu a les nostres contrades!

Salut!