dissabte, 29 de gener del 2011

Continuarà la pluja

Així és, els models aquesta vegada no han fallat i les precipitacions estan arribant arreu i escombrant Catalunya de sud-oest a nord-est. Al llarg d’aquesta nit les precipitacions s’han de fer més continuades i persistents a Tossa, puntualment poden ser de forta intensitat. Sembla que es poden acumular una trentena de litres.

Les precipitacions han d’anar desapareixent a primeres hores del matí i deixar un dia de dissabte molt ennuvolat però amb poca precipitació, com a molt algun ruixat. Serà novament al vespre quan es poden repetir precipitacions més importants, però serien de curta durada.

Diumenge baixa la cota de neu.

Haurem de seguir l’evolució de diumenge. En alçada (a 5500 metres) ens entra una bossa freda de -30ºC i a 1500 metres tindrem una temperatura entorn els 0/-1ºC. Amb aquestes temperatures la cota de neu seria d’uns 500 metres, per tant, no és estrany que en moment de precipitació continuada de cara a la tarda-vespre de diumenge la cota de neu caigués per sota d’aquests 500 metres. Demà intentarem detallar-ho.

Onatge de dos metres.

Degut a tenir una situació de llevant, l’onatge també s’està alterant, es preveu que les onades puguin arribar a fer 2/2’5 metres d’alçada, és a dir, un temporal poc important.