dissabte, 5 d’abril del 2008

Això no, si us plau!

Avui, he pogut comprovar que encara hi ha gent que no sap la situació de sequera que pateix Catalunya.

Mànega en mà, no tenen cap mirament d’anar deixant l’aigua caure, i caure durant minuts i minuts…per netejar la terrassa, el cubells, el cotxe, regar el jardí… A vegades em pregunto, aquesta gent sap el significat de moral, li han ensenyat ètica, solidaritat, comprensió, respecte o, potser pateixen algun tipus de supèrbia…

Em sembla perfecte i molt bona noticia que Tossa no entri en la situació de sequera gràcies a la dessaladora de la Tordera i que el pous naturals de la població aguantin bé, però… què passaria si la dessaladora deixés de funcionar per alguna avaria (ja ha passat altres vegades) i no plogués el suficient per mantenir els pous amb un nivell adequat?

Vull recordar que entre el 40 i 60% de l’aigua de l’aixeta de la població ve dels pous de la vila, i l’altre 60-40% del riu Tordera i la dessaladora. Va variant en funció del volum d’aigua dels pous, Tordera, etc.

Vull continuar recordant que Tossa en tot el 2006 van caure poc més de 450 litres (quan haurien d’haver caigut gairebé 650) i que aquest any en prou feien superem els 100 (quan haurien de portar 150). El riu Tordera gairebé no desemboca a mar, ens apropem a la temporada turística, on Tossa passarà dels 6000 habitants a més de 40000, que representarà un consum d’aigua desorbitat (si a més, afegim piscines, jardins d’hotels, etc.)

Si us plau, una miqueta de consciència, de saber fer les coses correctes i no malgasteu l’aigua. Recordeu que és un bé de tots, i que entre tots em de saber aprofitar els recursos que ens dona la natura. Avui tenim aigua, però d’aquí 3 mesos, potser no tindrem ni gota.


Foto 1. Podem apreciar com a netejat tota la terrassa, cubells, cadires i taula, i que va deixant l'aigua caure mentre es passa una estona mirant dins una caseta.


Foto 2. Detall de la foto 1, de com està amb la mànega deixant caure l'aigua sense fer cap ús important amb ella i mirant cap a l'interior de la caseta.





Foto 3. Després de netejar el cotxe i tota l'entrada de casa. Es pot apreciar el cotxe amb els "limpiaparabrises" i el terra encara moll.


Foto 4. Detall de la foto 3, on es veu les restes del terra moll i la part de sota del cotxe o no dóna el sol.