dilluns, 14 d’abril del 2008

ENS HA TOCAT LA GROSSA!!!

Doncs si, després d’un principi d’Abril sec, amb totes les precipitacions fent-nos el salt, per fi em mullat, i de quina manera, totes les contrades tossenques.

En el pronòstic d’ahir, ja anunciava la possibilitat elevada de ruixats a casa nostra, amb calamarsa i tempesta, però ni de bon tros, m’imaginava una cosa semblant a la d’avui.

Imatge del radar quan començava a entrar la tempesta a Tossa.

El matí, s’aixecava cobert, amb l’obertura de clarianes i alguna gotellada transitòria, a partir de migdia, el vent de llebeig ha entrat amb força (amb cop de fins 40 km/h) que no deixaven entrar les primeres tempestes. Finalment, a partir de les 15 - 16 de la tarda amb el vent calmat, les tempestes han sobrepassar el Massís de ses Cadiretes i se han reactivat, donant lloc a una calamarsada que feia anys que no es veia a la població. Finalment, 38 litres totals acumulats segons el Hellman.

Una altre dada destacada, ha estat el desplom de la temperatura de 16,1 a 4,4ºC sent la temperatura mínima absoluta del mes. La temperatura ha baixat gairebé 12ºC en poc menys d’una hora. La sensació de fredor “Wind Chill” era de 0ºC.

Demà serà un dia totalment diferent al d’avui, ja que s’espera un dia radiant que tot i que a primeres hores farà fredor la temperatura pujarà ràpidament fins a uns 18-19ºC de màxima. A partir de dijous, l’apropament d’una baixa ens portarà núvols, i algun plugim.



LES FOTOS DEL DIA D'AVUI

Al matí quan acabava de passar el front de la nit passada, en prou feines havia deixat 0,2 litres.



Al migdia, el vent de Garbí bufava amb ganes que feia aixecar blancalls a mar.

La calamarsa, ha cobert de blanc carrers, platja, carreteres, cotxes, jardins i el sotabosc de les mutanyes.



El tamany de la calmarsa era ben reduit però queia abundantment entre l'aigua de pluja

La riera ha mostrat un creixement considerable, que ha obligat a tallar el trànsit de dos carrers.



El clavegueram no donava a l’abast amb tanta aigua caiguda en tan poca estona (intensitat de pluja de 2 litres per minut)

La calamarsa ha deixat paisatges tan bonics com aquests





Finalment, la tempesta s'ha endinsat mar endins, on s'aprecia el color marronós en tota la badia que ha originat el creixement de la riera de Tossa.

3 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Estic espectant! Déu ni do quina tarda, felicitats. Aviam les fotos!

Juanan ha dit...

Carai, quina manera de caure pedra. Ha sigut impresionant. Ha veure quines fotos. Molt maca la foto de TV3 i la d'en Vicenç també, suposo que la penjaràs també. Au a10.

Juanan ha dit...

Bon pronòstic, i unes fotos molt maques.