dissabte, 12 d’abril del 2008

Temps Primaveral, aigua, sol, núvols....

Després d’un dissabte plenament primaveral, amb bones estones de sol bona part del dia i restes de núvols al vespre degut als ruixats de l’interior. Sembla que demà amb el pas d’un front fred, tornarà a originà ruixats i algunes tempestes a la meitat nord de Catalunya, especialment el sector Occidental i les zones de muntanya, que s’aniran desplaçant d’oest a est. Serien ruixats de dèbils a moderats, localment amb tempesta.

Gràfica de pressió de les darreres 48 hores. Es pot apreciar com la pressió ha pujat ràpidament, símptoma inequívoc de que les baixes dels darrers dies s'han allunyat. Demà tornarà cap avall lleugerament amb el pas del front.

Demà diumenge a Tossa, s’espera un matí assolellat. A partir del migdia, començaran a arribar núvols alts que es farien més importants al llarg de la tarda i el vespre. A la vegada, començarien a crèixer nuvolades a partir de migdia. A últimes hores de demà i primeres hores de dilluns, podria caure algun ruixat dispers de poca importància, localment amb tempesta i de caràcter moderat. Tot plegat no acumularia quantitats superiors als 5 litres.

Model GFS. Situació esperada per la nit de diumenge a dilluns. Les taques verdes simbolitzen la precipitació esperada en 6 hores. Tossa dona entre 1 i 5 litres com a molt estirar.

A partir de dilluns, tot i que encara es podrien repetir alguns ruixats en punts interior del nord-est, una falca anticiclònica començarà a estabilitzar el temps a l’espera que una nova baixa viatgi cap a les nostres latituds i ens pugui tornar a inestabilitzar l’atmosfera amb noves precipitacions a partir de divendres. Com encara queden dies, ja ho anirem seguint.

Model GFS. A dia d'avui ja indica precipitacions abundants a Catalunya i especialment a la costa, amb acumulacions en 6 hores de 20 litres pel proper divendres 18. Lógicament queden molts dies i s'haurà d'anar seguint. No obstant, sembla que em entrat en ratxa en quan a precipitacions. Ja tocava...

.

LES FOTOGRAFIES DEL DIA D'AVUI

Les restes de les tempestes d'avui a la meitat nord de Catalunya, han cobert parcilament el cel tossenc, deixant una posta de sol típicament primaveral

1 comentari:

Oriol Rodríguez ha dit...

Les fotografiies són molt bones! :D
Sincerament, el blog està molt treballat... es nota la feina que fas i amb la passió amb què ho treballes!

Mmm... a veure aquest front... No hi confio pas molt... quatre ruixats aquí i allà, més importants i extensos al terç nord... però d'allà cap avall, poca cosa. (Espero erquivocar-me!).

El que de moment pinta bé és dimecres, dijous, i divendres... queda dies, i encara s'ha de perfilar, però sembla que un parell de baixes ens podrien afectar... i amb una mica de cara i ulls! A veure si millorem els registres d'Abril...

Vagi bé ;)

Oriol.