diumenge, 6 d’abril del 2008

CANVIS PLUJOSOS

Després d’una setmana primaveral i assolellada, amb màximes que han superat els 20ºC a principis de setmana. La nova setmana la començarem amb més inestabilitat que es farà més present a mitjans de setmana amb ruixats i cels coberts.
L’apropament d’una baixa atlàntica pel sud-oest de la Península Ibèrica, originarà una sèrie de baixes actives amb fronts que aniran escombrant Catalunya de sud a nord.

A casa nostra, aquests fronts es mostraran poc actius a principis de setmana que, fins i tot, deixaran dies variables amb fortes ullades de sol. La nit de dimarts a dimecres, i la tarda de dijous i matinada de divendres, les precipitacions serien més importants i més generoses en les contrades tossenques.

Dilluns.
Matí variable amb núvols baixos que amb el pas de les hores es faran més importants i deixaran el cel ben ennuvolat. No es descarta alguna precipitació dèbil, que a partir del vespre podrien ser més continuades però poc generoses.
Situació de dimarts a les 00 hores.
Mapa de pressió en superfície i temperatura en alçada.
Dimarts.
Dia semblant al de dilluns, amb temps variable i ullades de sol transitòries. Novament a partir del vespre i ben entrada la nit s’esperen precipitacions dèbils a moderades que acumularien quantitats poc importants. Temperatures estables.



Model de precipitació per dimarts a les 00 hores.

Dimecres.
Dia variable amb més ullades de sol que els dies anteriors. En principi no s’esperen precipitacions. Les temperatures màximes seran més elevades.


Situació de dijous a les 12 hores.
Mapa de pressió en superfície i temperatura en alçada.

Dijous.
Amb el pas de les hores el cel quedarà cobert o molt ennuvolat, amb precipitacions generalitzades que a partir de la tarda es farien més continuades i generoses. Podrien anar acompanyades de tempesta i d’una certa intensitat. Temperatures més baixes. Vent de component marítim.

Model de precipitació per dijous a les 12 hores.

Divendres:
Dia ennuvolat a primeres hores, amb precipitacions dèbils i moderades, localment amb tempesta. Amb el llarg de les hores, s’aniran obrint clarianes i les precipitacions desapareixeran. Temperatures sense canvis importants. Vent girant d’est a nord.

*Al ser una situació molt complexa, el pronòstic és molt probable que vagi canviant al llarg de la setmana en funció del moviment de les baixes. Per aquest motiu, cada dia s’anirà actualitzant.