dimarts, 22 d’abril del 2008

FEM BALANÇ

Tot i que encara no ha acabat el mes d'Abril, i demà encara podríem tenir alguna gotellada, ja he començat a fer balanç de les precipitacions d'aquest mes i del que portem d'aquest any en quan a precipitacions.

Així doncs, podem observar en les dos taules, que el mes d'Abril ha estat plujós, sobretot aquests darrers 10 dies, però sobretot, que tant el Març com l'Abril, ja donen símptomes que l'aigua comença a arribar a casa nostra, i esperem, que continuï al maig, sobretot, a les capçaleres dels rius.

Gràfic 1. Precipitacions caigudes a Tossa duran el mes d'Abril


Gràfic 2. Precipitacions mensuals totals d'aquest any 2008.


A partir de dijous, l'anticicló es situarà damunt nostre i estabilitzarà el temps, segons indiquen els models, pel que resta de mes.



Sorpresa! M'ha arribat aquesta foto, realitzada dijous, sembla ser que es va formar un petit "cap de Fibló" a Tossa de Mar, quan entraba a mar, m'han dit que es podia veure més clarament, malauradament, no tenim imatges.






Nuvolades d'ahir a la tarda a Tossa de Mar. Fotos: Josep Colomer

2 comentaris:

Oriol Rodríguez ha dit...

Realment en fa tota la pinta... seria clau per determinar si es tracta o no d'un cap de fibló la seva formació i la seva discipació.

Jo crec que ho era... a veure, a veure!

Ja en portem al voltant dels 10 fenòmens tornàdics, aquest 2008... no està malament!

SALUT!

Voi pa'llà ha dit...

Podríes posar una comparativa dels tres últims anys de la pluja caiguda cada més? Gràcies i endavant amb aquest blog xulo!!!