diumenge, 13 d’abril del 2008

Més ruixadets....

Després d’un dia assolellat a la nostra vila, aquesta nit i bona part de demà s’espera que puguin caure alguns ruixats a la nostra localitat.

El pas d’un sistema frontal està originant a hores d’ara ruixats a la meitat oest de Catalunya, que al llarg de la nit s’aniran desplaçant d’oest a est. Generalment seran de caràcter dèbil, puntualment moderats i més importants a la meitat oest. A Tossa, podria caure algun ruixat aquesta matinada que seria de caràcter dèbil i amb una acumulació estimada entre els 1 i 5 litres de pluja.


Imatge del satèl·lit METEOSAT a les 21 hores. Es pot apreciar en forma de núvols el sistema frontal que tot just comença a entrar per l'oest de Catalunya. Animació clic aquí.



Demà dilluns, el dia serà variable. A partir de migdia, i degut a la humitat acumulada pel pas del front d’aquesta nit i l’aire fred que tindrem en alçada, podran formar-se nuclis convectius de precipitació, localment amb tempesta i calamarsa. La cota de neu baixarà fins els 1000 metres.


Model HIRLAM de precipitació esperada per dilluns a la tarda (18 hores) d'entre 1 i 5 litres (amb un màxim de 10 litres).


A Tossa, al matí estarà cobert amb la possibilitat d’algun ruixat dèbil. A partir de mig matí s’obriran clarianes a la vegada que creixeran nuvolades que acabarien desembocant en ruixats d’una certa intensitat, més important a últimes hores de la tarda.

Model HIRLAM de temperatura esperada per demà a la tarda a 5500 metres d'alçada. Es por apreciar com tindrem un petit embossament d'aire fred (-30ºC) que afavorirà el creixement de nuvolades i la possibilitat de calamarsa i neu a 1000 metres.

Dimarts i dimecres una falca anticiclònica estabilitzarà el temps, a l’espera que nous fronts ens afectin a partir de dijous i divendres



LES FOTOS D'AVUI

Circ glacial de Gavarnie, justament la cara nord de les montanyes del Parc Nacional d'Ordesa-Mont Perdut! concretament es tracta del sender que porta a la Gran cascada (la més alta d'europa) actualment totalment congelada.


Zona del "Pont d'Espagne" a la zona de Cauterets, forma part del Parc National des Pyrenees i entre els cims que s'hi troben està el Vignemale amb més de 3200 msm. En alguns indrets es nota les precipitacions abundants de les darreres setmanes i el desgel típic d'aquesta època.

Al costat de la població de Torla, amb els contraforts d'Ordesa - Monte Perdido al fons.

FOTOGRAFIES CEDIDES PER L'ÀNGEL DE TORTOSA. MOLTES GRÀCIES.