dissabte, 19 d’abril del 2008

Esperant més aigua

Avui dissabte, el dia s’ha aixecat assolellat a Tossa, amb alguns cumulets cap a la zona interior de muntanya.

A la resta de Catalunya, el dia ha estat assolellat també, amb més núvols cap a la meitat sud i oest que han deixat alguna gotellada cap a l’interior de l’Ebre i franja de ponent lleidatana. A la vegada, està creixent nuclis al Pirineu i zona del Pre-litoral que és molt probable que acabin donant lloc a algun ruixat amb una cota de neu de 1800 metres, al mateix temps, que començaran a arribar núvols més importants que s’anirant estenent d’oest a est. Aquesta tarda i, sobretot, a última hora del dia, s’esperen precipitacions en tota la meitat oest i sud del Principat de caràcter dèbil´, es farien més importants de cara al vespre i matinada.

Model GFS. Situació per demà a la tarda (18h) on s'aprecia com la baixa ens afectarà de forma directa.

Demà diumenge, serà un dia molt semblant al de divendres, amb un ruixats i tempestes moderades i obertures de clarianes. Les precipitacions més importants caurien a la meitat est, sobretot zona del Prelitoral, i al Pirineu. Puntualment, podrien ser intenses, i anar acompanyades de vents forts i calamarsa. No obstant, fins a migdia, les precipitacions podrien ser generoses a la meitat oest i sud, aquestes s'anirien desplaçant de cara a la tarda cao a la meitat est, amb algunes tempestes associades.

Model GFS. Precipitació esperada entre les 12 i 18 hores de demà amb una acumulació de 10 a 20 litres a casa nostra.

A Tossa de Mar, demà s’espera un dia amb cel més cobert per núvols alts i mitjos, que deixarien alguna precipitació. A partir de mig matí, migdia, s’obririen clarianes, a la vegada que creixeran nuvolades importants que donarien lloc a una tarda i vespre de ruixats, localment amb tempesta i calamarsa i d’una certa intensitat a mitja tarda.

Per Dilluns, el dia serà variable, amb una última tongada de tempestes a la tarda que podrien arribar a Tossa a últimes hores de la tarda. A partir de dimarts, una falca anticiclònica estabilitzarà el temps a la nostra població, segons sembla, pel que queda d'Abril, ho anirem seguint.

VEUREM DEMÀ FENÒMENS COM AQUESTS?

Arc de tempesta en rotació que va originar una mànega dilluns passat. Foto: Joaquim Ibáñez.

Foto d'ahir a la tarda a Tossa de Mar.

"Esclafit" (desplom de vent des del núvol de tempesta) ahir a Arbúcies. Foto: Xavier