dimarts, 15 d’abril del 2008

Què no pari!

Després de la ressaca de la tempesta d’ahir, avui ja em disfrutat d’un dia més estable, tot i que amb algunes nuvolades que a estones tapaven el sol. Per demà, s’espera un dia semblant, amb l’arribada de núvols alts que a últimes hores es farien més densos i important, preludi d’un nou canvi de temps per dijous, però que ni de bon tros, deixarà els ruixats que em tingut aquest dilluns passat.


Model GFS. Pressió en superfície i temperatura i geopotencial en alçada (5500 metres) on s'aprecia una petita baixa (T) creuan sobre nosaltres amb una pressió de 998hPa.



Així doncs, demà serà un dia transitori, a l’espera de que arribi aquest nou sistema frontal que escombrarà Catalunya d’oest a est. En principi, sembla que les precipitacions més importants s’enregistraran a la meitat oest i Pirineu. En alguns moments, aquest ruixats serien de moderada intensitat i podrien anar acompanyat de tempesta i alguna petita calamarsada.


Model GFS. Pressió en superfície i precipitació total estimada en 6 hores (fins les 12h). Tossa apunta un màxim d'entre 5 i 10 litres


A Tossa, també s’espera que plogui, seria en forma de ruixats, que a la tarda podria ser en forma de tempesta i de moderada intensitat. En conjunt, no acumularia grans quantitats, però en temps de sequera tota aigua és benvinguda.

Situació sinòptica, on s'aprecia el pas d'un front escombrant Catalunya d'oest a est just arribant a la costa catalana.


Demà, intentarem afinar més en el pronòstic a la nostra vila.