dissabte, 18 d’octubre del 2008

AIGUA!

Sembla que per fi regarem una mica els boscos i les contrades de Tossa.

El pas del front d’ahir, amb una bossa freda en alçada que s’estanca al mig de la Península Ibèrica i l’ubicació de l’anticicló al centre d’Europa , està originant un flux dèbil d’est, carregat d’humitat que alimenta les masses de núvols provinents del sud degut a la rotació antihorària que està originant la petita DANA.

Aquesta situació, és molt propicia a poder regar les nostres contrades. Així doncs, podem esperar el següent pronòstic.

Dissabte: Cobert, amb precipitacions generalitzades però intermitents que es farien més continuades a partir de la tarda i, sobretot, durant la nit. Localment, i especialment durant el vespre i matinada, serien d’una certa intensitat i no es descarta, tot i ser poc probable, alguna tempesta.

Diumenge: Dia cobert, amb una matinada passada per aigua. Amb el pas de les hores, les precipitacions es farien més intermitents i aïllades. No obstant, durant la primera meitat del dia, podrien ser d’una certa intensitat. Temperatures similars a les de dissabte.

Dilluns: Obertura de clarianes, en principi sense precipitacions. Màximes a l’alça.

Tot i semblar que podria ser un temporal de pluges, no s’esperen quantitats abundants i les quantitats acumulades anirien entorn els 15-20 litres en tot l’episodi, sempre i quan les tempestes que es formaran dins de mar, no entrin cap a nosaltres.
Com sempre, a seguir l'evolució de la situació.