dijous, 30 d’octubre del 2008

Temporal de pluges pel cap de setmana?


Després de la baixa de temperatures d’aquests dies, amb una mínima de 3,3ºC avui dijous i les precipitacions que han acumulat un total de 18 litres, sembla que pel cap de setmana, tindrem festival d’aigua i les temperatures es recuperaran.

Dimarts a la nit, ja vaig parlar de la possibilitat que ens afectés una bona tongada de precipitacions pel cap de setmana. I els models ho continuen indicant. Desprès de setmanes veient com les “llevantades” es quedaven lluny de casa nostra, tot sembla indicar que aquest cap de setmana podrem rebre una i de primera categoria.

L’origen, la borrasca que a hores d’ara afecta al nord peninsular, que durant demà s’anirà desplaçant cap al centre del país, per després vascular cap a la mediterrània occidental, on agafarà cos davant les costes murcianes desplaçant-se progressivament cap al nord, a la vegada que s’anirà reactivant. Aquest desplaçament, ens farà portar vents de llevant, carregats d’humitat donant lloc a un cap de setmana passat per aigua. Durant la tarda de dissabte i fins diumenge al migdia, les precipitacions podrien ser fortes. L'alteració marítima serà considerable amb un onatge entorn els 2 metres d'alçada.

No obstant, ja demà amb el desplaçament cap al sud de la baixa mencionada, farà girar els vents cap al sud, sud-est, que ja deixarien ruixats en punts del litoral i prelitoral, especialment de Tarragona i Barcelona, tot i que també són probables per les nostres contrades. Símbol inequívoc del nou canvi de temps, i és que les pluges a Tossa podrien ser importants i acumular quantitats entorn els 50 litres.

Com sempre, s’ha d’anar seguint....

Model GFS. Situació sinòptica esperada per la matinada de dissabte a diumenge, amb una baixa ben profunda enfront la costa catalana, aportant-nos vents de moderats a forts de llevant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona nit!!!
Com et trobes? Millor?
Vols dir que tindrem tanta precipitació? Jo calculo uns 25 litres com a molt 30. Esperem que plogui bé, sense fer mal. Ja comencem a contar els dies per agafar algun reig.
Au a cuidar-se i salut!!!