dimecres, 22 d’octubre del 2008

Molt núvols, poca pluja i...


Novament, les pluges han passat de llarg i amb prou feines s’han arribat als 3 litres. El debilitament del front fred provinent de l’atlàntic i la tramuntana, que bufa amb cops superiors als 40 km/h (cop màxim de 49km/h), ha fet desaparèixer, com ja es veia venir, tota possibilitat de precipitacions generals i generoses, i això, que el matí es presentava interessant amb l’entrada d’un arc de precipitacions provinents del mar, que al tocar terra, s’ha desinflat degut a la manca d’humitat i de condicions òptimes pel seu desenvolupament, i és que el front fred, encara no havia arribat i, en contra de tot pronòstic, s’ha quedat debilitat pel camí.

És cert, que a Tossa, no s’esperava precipitacions generoses, com a molt algun litret, el que ha acabat caient, però si era previsible precipitacions una mica abundants i generals en punts de la Catalunya central, Barcelona i terres tarragonines. Finalment, tret d’algun punt molt local de Tarragona (A Reus per exemple han caigut 37 litres o 13 a Tortosa), les precipitacions en prou feines han passat els 5 litres i en molts punts no ha arribat ni a ploure.

A partir de demà dijous, s’aniran obrint clarianes i la nit serà freda. No obstant, les màximes començaran a pujar progressivament, tot i que la presència de núvols, que Divendres podrien cobrir el cel part del dia, a partir de dissabte, el sol i les temperatures per sobre dels 20ºC seran la tònica fins a finals de mes.

CANVI D’AIRES A FINAL DE MES.

Ja fa dies que els models indiquen un canvi d’aires a finals d’aquest mes, i un canvi ben marcat i que seria noticia si s’acaba complint. Tot sembla, que la primera entrada d’aire fred polar s’està ja anunciant, amb una bossa freda de -32ºC de cara a dimecres 29. Sembla que serà una massa seca i, per tant, no parlarem de precipitacions que en aquest cas, serien en forma de neu en cotes molt baixes (entorn els 400 metres), però sens dubte, si de glaçades generals i fortes en molts punts, que arribaran a la mateixa línia de la costa. Ja ho anirem seguint.

1 comentari:

Jordi Pamplona ha dit...

Hola noi!!!!
Què tal?La propera setmana es presenta boníssima eh?Has vist quina entrada d'aire fred marca el GFS?ui ui ui....esperem que plogui i per fi baixin les temperatures.
Salut!!!