dissabte, 25 d’octubre del 2008

Bonança a l'espera del Fred Polar!

El passat dimecres, ja anunciava la possibilitat d’una entrada d’aire fred d’origen polar i sembla que es confirma aquest canvi notable de temps.

A partir de dimarts, una massa molt freda entrarà pel nord peninsular i farà enfonsar les temperatures, fins i tot, en alguns punts, es podran registrar rècords de temperatura mínima en un mes d’Octubre. La Tramuntana es reforçarà i a partir de dijous es podria veure nevar a cotes de només 500 metres a Catalunya i per sota en punts del nord peninsular.

Un canvi de temps molt notable i marcat, que contrastarà descaradament amb la bonança d’aquest cap de setmana.

Ho anirem seguint i, sobretot, tothom atents a l’evolució final de la bossa més freda i de la formació de la borrasca. Podríem tenir alguna sorpresa...



Model NOGAPS. Pressió en superfície a temperatura a 500hPa (5500 metres d'alçada). Podem apreciar, com ja la nit de dimecres a dijous, ens afecta la bossa de -30ºC tenint propera la de -35ºC. Amb l'arribada de masses de núvols que deixarien precipitacions en forma de neu en cotes molt baixes.


Model GFS. Pressió en superfície a temperatura a 500hPa (5500 metres d'alçada). Podem apreciar, com ja la nit de dimecres a dijous, ens afecta la bossa de -30ºC tenint propera la de -35ºC. Amb l'arribada de masses de núvols que deixarien precipitacions en forma de neu en cotes molt baixes.

2 comentaris:

Jordi Pamplona ha dit...

Hola senyor!!!
Aviam això de l'aire polar eh?Aviam què passarà...creus realment que puc veure a caure flocs?
Ui que bo serà ja mnirareu fotos si passa!!!
Una abraçada

Anònim ha dit...

!! aveure si comencem d'una meleïda vegada l'hivern, però.. tant no m'esperava... :)
Tot i que, per tornar a tenir esperançes de nevades a cota 0, encara ha d'arribar l'hivern...

felicitaats peeel blogg:D!