dijous, 25 de desembre del 2008

ATENCIÓ!


Doncs sí, atenció a la situació de demà divendres, dia de St. Esteve.

A partir d’aquesta mateixa nit, ens atacarà una massa molt freda que originarà la formació d’una baixa enfront la costa catalana, que s’anirà aprofundint al llarg de tot el divendres injectant aire humit de llevant, amb vents forts d’aquest sector i que amb l’aire fred en alçada donarà molt de joc.

Sense entrar en detalls tècnics, el pronòstic esperat és el següent.

Divendres: dia tapat, fred i plujós. Les precipitacions s’aniran intensificant al llarg del dia, igual que el vent de llevant, que podrà bufar a cops de 80 km/h. La neu en principi cauria per sobre dels 600 metres, però veig possible que a causa de la continuïtat de les precipitacions la neu aparegui a Tossa per sobre dels 400 metres. Considerable temporal de mar, amb onades que passaran els 4 i 5 metres d’alçada a la mateixa platja. Així que molta precaució.

Aquesta situació es prolongaria tot el cap de setmana, disminuint les precipitacions i la cota de neu ja pujant de cara a dissabte als 800 metres.

Però sobretot, molta precaució demà, no agafar el cotxe si no és estrictament necessari i no apropar-se a les roques ni a la platja. La situació esperada a la mar és d’extrema perillositat, i tot i que la neu a Tossa apareixerà en cotes “altes”, a l’interior de Girona, i de la resta de Catalunya les precipitacions seran de neu en totes les cotes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Onades de 15 ó 16 metres hi havien cap allà les 5 de la tarda....