dijous, 11 de desembre del 2008

Serà la bona?


Fa dies que els models indiquen una de bona pel cap de setmana. Encara queden un parell de dies per afinar-ho, però sembla que la neu no es quedarà només al Pirineu en aquesta ocasió.

Tot vindrà originat per l’arribada d’un front fred d’origen polar, amb una massa freda en alçada (500hPa) de fins -35ºC. Això representa, que la cota de neu estarà pels terres (entorn 300 metres). No obstant, abans de l’arribada de la massa més freda, s’esperaran precipitacions a partir de dissabte que aniran guanyant terreny d’oest a est amb una cota de neu que anirà baixant també d’oest a est dels 1000 als 700 metres i posteriorment 500 durant la matinada de diumenge. Aquesta baixa, es reactivarà a la mediterrània, i depenent de la seva ubicació final de cara a diumenge, podem tenir més o menys precipitacions, que serien de neu en cotes inferiors els 500 metres.

Ara per ara, a aprofitar aquest parell de dies de sol però ben abrigats, ja que les temperatures són de ple hivern, amb mínimes properes als 0ºC en zones del centre del poble i entre els 0 i els -4ºC en la zona interior de Tossa (Vall de la Riera especialment) y les màximes en prou feines passen dels 10ºC (la màxima d’avui s’ha quedat en 9,6ºC).

Ho anirem seguint tot plegat, ja que es presenta un cap de setmana molt interessant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bones Meteotossa!!!

Tan debó sigui com tu dius. Però em sembla que la situació que s'està generant, no afectarà tant a la costat com sembla a dies d'avui.
Haurem d'espera encara al divendres al vespre, a veure quin moviment definitiu agafa. I si és el desitjat, segurament que tindrem el puig de ses cadiretes nevat, i possiblement montllor.
Però la situació es bastant complexa.

Ens veiem i records.